Om Bella

Vores Skønne Bella Helenaer en cremefarvet Finsk lapphund, med de mest bedårende brune øjne m/ hvide øjenvipper.

Da Bella kom hjem til os, var hun den skønneste lille isbjørn, hun var utrolig nem, lydhør og var renlig  efter meget kort tid ( max 3 uger ). Hun elsker at være ude, specielt om vinteren.


Jeg lærte hurtigt at sit,stå og dæk også med håndtegn, derimod er indkald ikke min stærke side, jeg lystre fint mit navn og jeg har hørt der bliver kaldt men er der lige noget der er mere spændende, så skal det lige undersøges først, men jeg skal nok komme, bare rolig.

Jeg er også en god hund sammen med andre hunde, jeg fungere godt socialt i flokken, er der ikke andre der vil bestemme, så gør jeg det bare, men vi finder hurtigt udaf hvem og hvordan!.

Det bedste jeg ved er at være ude, der snuser og støver jeg rundt i jorden efter spændende ting, jeg er tit med min familie ved havet men jeg er ikke en badenymfe, jeg går helst ved kanten og snuser men følger da også med ud i det dybe vand hvis ellers " mor og far " går der ud.

Det allerbedste er nu sne, hold da op hvor jeg hygger mig i sneen , jeg springer rundt og stikker snuden ned i det bløde våde sne og snuser mig frem til mus og andre små dyr som gemmer sig i sneen.

Indendørs er jeg stille og rolig, min " mor " er dagplejer, så jeg er vant til små børn i huset. Jeg kender min plads når børnene skal have fred til at lege, eller jeg vil have fred til at sove, så lister jeg ligeså stille ind til min hygge krog. Min " mor" siger tit at hun aldrig høre mig i hendes arbejdstimer.

Jeg elsker at sove i mine hygge kroge, elsker lyden og duften af mad, specielt min " mor og fars " mad, jeg kan da godt finde på at sidde og tigge når de spiser noget lækkert, jeg er dog ikke storslem til det. Jeg er en rigtig " hyggefis " og nyder i fulde drag at blive kløet og aet, især på maven, jeg er god til at gøre opmærksom på mig selv, hvis der går for lang tid mellem hyggeriet, jeg har en teknik, hvor jeg giver et bestemt  skub med snuden, så ved " mor eller far " godt at så skal der nusses.

Jeg bliver drillet med at jeg er en Finsk klap hund. :-)

Sundhed:

HD: C

AD: Ikke testet

Øjen lyst 4 gange, sidst d. 23.04.15- intet påvist

prcd/PRA-DNA, Diagnose: Fri via aner

DNA-Pompe's Diseaseund, Diagnose: Fri 

REG.NR: DK11303/2009