Om Bella

Sundhed:

HD: C

AD: Ikke testet

Øjen lyst 4 gange, sidst d. 23.04.15- intet påvist

prcd/PRA-DNA, Diagnose: Fri via aner

DNA-Pompe's Diseaseund, Diagnose: Fri 

REG.NR: DK11303/2009

Vores Skønne Bella Helenaer en cremefarvet Finsk lapphund, med de mest bedårende brune øjne m/ hvide øjenvipper.

Da Bella kom hjem til os, var hun den skønneste lille isbjørn, hun var utrolig nem, lydhør og var renlig  efter meget kort tid ( max 3 uger ). Hun elsker at være ude, specielt om vinteren.


Jeg lærte hurtigt at sit,stå og dæk også med håndtegn, derimod er indkald ikke min stærke side, jeg lystre fint mit navn og jeg har hørt der bliver kaldt men er der lige noget der er mere spændende, så skal det lige undersøges først, men jeg skal nok komme, bare rolig.

Jeg er også en god hund sammen med andre hunde, jeg fungere godt socialt i flokken, er der ikke andre der vil bestemme, så gør jeg det bare, men vi finder hurtigt udaf hvem og hvordan!.

Det bedste jeg ved er at være ude, der snuser og støver jeg rundt i jorden efter spændende ting, jeg er tit med min familie ved havet men jeg er ikke en badenymfe, jeg går helst ved kanten og snuser men følger da også med ud i det dybe vand hvis ellers " mor og far " går der ud.

Det allerbedste er nu sne, hold da op hvor jeg hygger mig i sneen , jeg springer rundt og stikker snuden ned i det bløde våde sne og snuser mig frem til mus og andre små dyr som gemmer sig i sneen.

Indendørs er jeg stille og rolig, min " mor " er dagplejer, så jeg er vant til små børn i huset. Jeg kender min plads når børnene skal have fred til at lege, eller jeg vil have fred til at sove, så lister jeg ligeså stille ind til min hygge krog. Min " mor" siger tit at hun aldrig høre mig i hendes arbejdstimer.

Jeg elsker at sove i mine hygge kroge, elsker lyden og duften af mad, specielt min " mor og fars " mad, jeg kan da godt finde på at sidde og tigge når de spiser noget lækkert, jeg er dog ikke storslem til det. Jeg er en rigtig " hyggefis " og nyder i fulde drag at blive kløet og aet, især på maven, jeg er god til at gøre opmærksom på mig selv, hvis der går for lang tid mellem hyggeriet, jeg har en teknik, hvor jeg giver et bestemt  skub med snuden, så ved " mor eller far " godt at så skal der nusses.

Jeg bliver drillet med at jeg er en Finsk klap hund. :-)

Bella Nekrolog 

 

Vores alle sammens Bella Donna sov ind d. 07.03.2024 kl 9.15 herhjemme, vi sad ved hende, hun fik dejlige godbidder, som hun nød til hun faldt i søvn. Efter 10 min sov hun stille og roligt ind, alle de andre lapper kom og snusede til hende, Gaia slikkede i hendes ører, det var så sødt. Hold da op hvor vil du blive savnet, du var vores første lapp, en fantastisk lapp med en helt indestående personlighed. Du var indbegrebet af ro, god respekt, selvstændighed, en tro følgesvend. Du har altid taget godt imod de andre ny lapper der kom til vores familie, været god ved dine store hvalpe når de kom på besøg. Vi har kun oplevet et par gange hvis der var nogle hunde som synes de skulle prøve at tag føring, at du lige markerede dig.  

Vi fik næsten 15 år sammen med dig, og sikke mange oplevelser du har givet os, allerførst var du med til at vi tog vores opdrætteruddannelse, fik kennelmærke og siden har oplevet mange hvalpefødsler. Du fik 3 kuld, alle skønne og smukke lapper er de blevet til. Vi har gået mange ture, hvor du altid var den mest langsomme, du skulle have det hele med, og ofte kunne du snuse et sted, i meeeeget lang tid, så når vi sagde: kom så Bella, så kom egenrådigheden frem, så blev du bare endnu mere langsom til at komme med. Har altid grint af dem som bliver trukket afsted af deres hund og deres arm ser ud til, snart at ryge af, så var det lige modsat med dig, min arm vende bare den anden vej.  

Du har taget alt i ”stiv arm”, da vores flok blev større, var du helt klart den fødte leder, du brugte dine smukke øjne til at fortælle hvordan du ville have det, og var det ikke nok, så måtte du lige løfte gummerne lidt, så var der ikke mere pjat fra de andre. Selv vores katte har altid haft respekt for dig.  

Vores sommerhus var dit andet hjem, du elskede at være der, du var også lige landet i vores hjem 8 uger gammel og gudesmuk, da vi tog 3 uger i sommerhus, så det har klart været med til at du følte dig hjemme der. 

Du var en stille og rolig lapp, sov nemt og lod dig ikke forstyrre af børne latter, larm og skrig. Du har hele dit livet været vant til at mit arbejde er som dagplejer, det har jo også været en luksus for dig at kunne komme ud og ind som det passede dig, men du har ofte hvilet i min arbejdstid, sågar har nogle forældre blevet helt overrasket over dig, for de hørte dig aldrig. Kun når din kære farmand kom hjem fra arbejde, så brugte du de højeste lyde, så alle var klar over at Erik var ” landet” hjemme.  

Oplevelser ved stranden var et hit, gå at snuse i tang, og finde spændende ting og sager, at grave efter musereder, det har du elsket, mens de andre jagede musene, ville du hellere tag museunger. Bvadr, jeg kiggede altid den anden vej, når du var i gang med det.  

Du har haft flere venner gennem livet, ud over dem som du boede sammen med. Men nævnes skal nu Fnuggi og White, 2 lækre hvide spidshunde, dem har du brugt mange timer sammen med. De var så gode ved dig, du måtte alt. Du er blevet passet sammen med dem, været på ferie sammen med dem, de var dine perlevenner.  

Du har aldrig fejlet noget, og skulle du til årlig tjek ved dyrlægen, var det bare noget som alt andet du deltog i, ikke noget du lod dig mærke med. Du var en lapp som hvilede utrolig meget i dig selv, du tog ikke på vej af noget som helst, du følte dig tryg, og havde 100 % tillid til os. Vi vil savne dig så meget, du var noget helt specielt, selv da du var ved at sove ind, følte vi du var tryg, jeg lå ved dig og det er rart nu at tænke på. Nu er du ved Joyka, de 3 sønner Aslan, Asla og Django. Vi får dig hjem igen i en urne og når din datter Aura engang skal til hundehimlen, vil I 2 flyve som aske ud over fjorden, der hvor du sammen med os alle har elsket at gå, du har de sidste mange år gået fri, og det har du nydt til fulde.  

Elskede Bella mus, du er allerede savnet så meget, vi vil tænke på alle de mange minder vi har haft sammen med dig, og glæde os over vi fik så mange år sammen. Du bliver aldrig glemt, men gemt i vores hjerter.

                                                                                                                                                                       R.I.P Bella