Kennel Kjersgaard  

Seriøst stue opdræt

 

Vi er et lille men seriøst stueopdræt. Vores mål er at opdrætte glade, harmoniske, sunde og smukke ”lapper”.


Vores valg af den Finske Lapphund, skyldes deres skønne væsen / sind og kan varmt anbefales som familiens samlingspunkt. Vi bliver dagligt fascineret af deres sjove påfund og hengivenhed til os mennesker. 


Ydermere syntes vi det er spændende med de mange farvekombinationer der findes i racen, vi har selv 4 i forskellige farver. Vores hunde bor naturligvis sammen med os som elskede og aktive familiehunde
Det vi ønsker for vores ”lapper” der flytter i nye hjem er: omsorg, respekt, aktivering og masser af kærlighed, så kan man ikke andet end få en fantastisk ledsager, som vil følge én i tykt og tyndt gennem livet.

 Vi hedder Erik og Lotte, vi blev gift i 1987, har 2 dejlige sønner, svigerdøtre og har i år (2020)  fået 2 børnebørn.

Vores hundeflok består pt af 4 dejlige Finske Lapphunde tæver.

Vi er begge vokset op med hunde, så det lå i kortene at vi sammen skulle have hund. Vores første dejlige hund, var en blanding mellem Labrador og Golden-retriver, han lignede en sort Golden-retriver, hans navn var Trold og han var en del af vores liv i 12 år. Trold var også medvirkende til vores store kærlighed til hunde blev forøget, vi blev også interesseret i hundeskole mm. da vi gennem hvalpekurset/hundeskole var med til at starte en Agility forening, Erik var også en kort overgang træner på hundeskolen.

I 1989 og 1992 fik vi vores dejlige unger, og hvad det medføre af barnedåb, skolegang, konfirmationer mm. Det var også i den periode vi fik 2 katte som hurtigt blev til 4, de er dog stille og roligt faldet fra og er nu i katte himlen.

Efter 1 år uden hund, gik den ikke mere, ( det er svært af skille sig af med sit dejlige kæledyr, vi sagde ellers "aldrig mere") men altså hund kunne vi bare ikke undvære. Vi fik tilbudt en dejlig "handicappet" Schæferhund, Tikki, som var født med 2 rygvirvler der var groet sammen, hun løb som en hare men ellers havde hun ingen men´. Da Tikki var 4½ år købte vi en langhåret Schæfertæve som hed Hollie, de 2 hunde havde vi i henholdsvis 9 og 5 år.

Efter 3 forholdsvis store hunde, havde vi et ønske om en mellemstørrelse hund, så da vi tilfældigt mødte nogle fra villakvarteret der havde en Finsk Lapphund, var vores interesse vakt. Vi tog kontakt til Kennel Finda ( og var helt solgt til racen) Vi har købt 4 hvalpe hos Kennel Finda, og har idag 3 smukke og skønne Lapphunde fra denne kennel. måtte desværre sig farvel til  Finda Joyka som fik kræft.

Ud over de 3 Finda hunde, har vi beholdt en tæve fra vores første kuld, det er Aura, som er super flot og lækker "bamse".

Se beskrivelsen vores hunde hver især, klik på deres navne her:                                Bella,  Joyka,  Aura, Gaia og Sansa


Vi har boet i den samme villa siden 1986. hvor vi startede vores kennel. I 2019 købte vi drømme stedet og flyttede på landet så nu har vi godt med plads og udenoms areal så vovserne kan løbe rundt og hygge sig.

Erik er tekniker ved TDC (siden 1987) Lotte er i dag dagplejer, hvilket vores hunde (og Lotte) nyder godt af.

Det er samtidig også en god kombination iforb. med hvalpekuld, da de bliver vant til børn og deres lyde mm. Vores fritid bruger vi på vores vovser, vi går til ringtræning for at dygtiggøre os til udstillinger. Udover hvalpe og unghunde skole, træner Erik rally-lydighed og Lotte træner Nose Work og har taget kørekort til hund. ( se fotos herunder ), det gør vi fordi det både er sjovt, lærerigt og godt for både os og hundene.

Lotte og Aura har nu bronze i kørekort til hund

Lotte og Aura har nu sølv i kørekort til hund

Lotte og Bella har nu bronze i kørekort til hund

Lotte og Bella har nu sølv i kørekort til hund

Lotte og Joyka har nu bronze i kørekort til hund

Lotte og Gaia har nu bronze i kørekort til hund

Lotte og Gaia har nu sølv i kørekort til hund

Lotte og Joyka har nu sølv i kørekort til hund